Zoekmachine Optimalisatie – SEO

Zoekmachine Optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization) is gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Omdat het grootste gedeelte van zoeken op internet via zoekmachines gebeurt is het effectief om de natuurlijke vindbaarheid van je website te optimaliseren. In eerste instantie is het belangrijk om relevante bezoekers op je website te krijgen. Afhankelijk van de situatie kan het doel bijvoorbeeld zijn conversie optimalisatie, inschrijving voor een nieuwsbrief of lead generatie.

Zoekmachine Optimalisatie diensten van MarketEagle

Wij bieden de volgende zoekmachine optimalisatie diensten aan:

 • SEO Technische optimalisatie
 • SEO Keyword analyse
 • SEO Content schrijven

Door deze diensten aan te bieden zorgen wij ervoor dat onze klanten online succesvol zijn. Wij hebben ervaring met verschillende disciplines van online marketing. We kunnen ondersteunen, advies geven en/of het volledig beheren van de verschillende online marketing disciplines. Hieronder een beknopte toelichting op de bovengenoemde Zoekmachine Optimalisatie diensten.

SEO Technische optimalisatie

De wijze van opbouw van de website is van belang voor een goede vindbaarheid. Eigenlijk gaat het erom dat de complete site gemakkelijk te indexeren is door zoekmachines. Als er technische obstakels zijn waardoor dit niet mogelijk of gedeeltelijk niet mogelijk is kun je overwegen om dit op te lossen. Het resultaat is een goed indexeerbare website voor zoekmachines. In bepaalde gevallen raden wij aan om de huidige website niet te optimaliseren, maar om een nieuwe volgens SEO Webdesign website te bouwen.

SEO Keyword analyse

Door het uitvoeren van een zoekwoord analyse kom je erachter welke zoekwoorden gebruikt worden door jouw potentiële doelgroep en/of in welke mate ze geschikt zijn om te gebruiken.

Belangrijke vragen zijn:

 • Hoe vaak worden die zoektermen gebruikt?
 • Wat is het concurrentieniveau op die zoektermen?
 • Welke termen kunnen een goede vindbaarheid realiseren?

Je kunt je voorstellen dat bepaalde zoekwoorden enorm populair in gebruik zijn zodra men naar een bepaald onderwerp zoekt. Hierdoor zou het erg moeilijk, wellicht haast onmogelijk zijn, om op bepaalde termen goed gevonden te worden. Door slim en creatief om te gaan met zoektermen of combinaties van woorden kan het makkelijker worden om een goede positie in de zoekmachines te realiseren.

SEO content schrijven

Zoekmachines kijken o.a. naar de hoeveelheid zoekwoorden en de wijze waarop deze in de tekst terug te vinden zijn op een webpagina. Als iemand een zoekterm gebruikt dan is het van belang dat de pagina waarnaar verwezen wordt content bevat die over die betreffende zoekterm gaat. De mate van aansluiting tussen de zoekterm en de content op de pagina is mede van invloed op de het zoekresultaat.

In welke situatie is Zoekmachine Optimalisatie geschikt?

Zoekmachine Optimalisatie is geschikt voor alle bedrijven die bijvoorbeeld met hun website of blog beter vindbaar willen zijn in zoekmachines. Het gaat om de organische zoekresultaten. Voor de betaalde zoekresultaten kun je een Google Adwords zoekmachine advertenties (SEA) campagne opzetten.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine marketing?

 • Beter vindbaar in de organische zoekresultaten in zoekmachines
 • Hoger rendement
 • Meer relevante traffic op je site
 • Conversie optimalisatie
 • Branding van je merk

Wat zijn de kosten voor zoekmachine optimalisatie?

De investering in Zoekmachine Optimalisatie is afhankelijk van de situatie en de wensen. Deze is nooit exact hetzelfde. Er zal altijd goed gekeken worden naar de huidige situatie (het vertrekpunt) en de doelstelling(en). Als je dat in beeld hebt weet je wat er moet gebeuren om resultaat te boeken en wordt het meetbaar. Als dat helder is valt er iets nuttigs over de investering te zeggen.

Wordt ook vindbaar in Google!