Top 5 redenen om te kiezen voor Responsive Design

Waarom een Website in Responsive Design?

Voor veel mensen is het nog niet helemaal duidelijk wat Responsive Design precies is en betekent en wat de voordelen er van zijn. Door gebruik te maken van Responsive design is een website goed leesbaar en navigeerbaar op verschillende apparaten. Hierbij wordt zoveel mogelijk het scrollen en inzoomen geëlimineerd. Tevens biedt Responsive design het voordeel om gebruik te maken van één Content Management Systeem als bijvoorbeeld WordPress. Dit verlaagt de verwerkingstijd van het plaatsen van content en tevens voorkomt het gedupliceerde content wat door Google niet als wenselijk wordt ervaren. Dit heeft weer invloed op de vindbaarheid in de zoekresultaten. Onderstaande overzicht geeft een helder beeld van de verschillende meest toegepaste resoluties in schermen op dit moment. Regelmatig introduceren fabrikanten van smartphones en tablets nieuwe devices met nieuwe schermresoluties. Je bent voorbereid met je website op al die schermresolutie wijzigingen als jouw website in Responsive Design is gebouwd.

Schermresolutie Responsive Design

Top 5 redenen om te kiezen voor Responsive Design

Door de onderstaande Infographic krijg je meer inzicht in wat Responsive Design is: Top 5 Reasons to Adopt Responsive Design in 2014 [Infographic]

Alle voordelen van Responsive Design nogmaals op een rij

  • Google adviseert het
  • Lagere Bounce rate
  • Minder handling publiceren content
  • Minder onderhoud en langere houdbaarheid van website
  • Verhoogt de ROI

Lees meer op de pagina SEO Webdesign zoekmachine vriendelijke website over Responsive Design en kijk naar de uitleg van Matt Cutts van Google waarom Google deze web techniek adviseert. Wij begrijpen dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn in dit artikel. Graag leggen wij in een persoonlijk gesprek uit wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van website ontwikkeling.

Meer info over Responive Design?