SEO Checklist

Iedereen wil hoger scoren in de Google zoekresultaten! Wat zijn dan eigenlijk de factoren die van invloed zijn op de zoekresultaten? Welke factoren zijn het meest belangrijk om aandacht aan te besteden? Om een antwoord op deze vragen te geven hebben Backlinko en Single Grain een Infographic gemaakt waarop een complete SEO Checklist te vinden is van alle 200 Google Ranking factoren. Deze lijst is overigens niet officieel door Google opgesteld of bevestigd.

De SEO Checklist is samengesteld met informatie uit diverse bronnen. Eén van de belangrijkste bronnen hierbij is Matt Cutts die bij Goolge aan het hoofd staat van het webspam team.

SEO Checklist en SEO Check

Wij realiseren ons dat onderstaande SEO Checklist Infographic heel veel informatie bevat en dat je wellicht niet weet waar je moet beginnen als je wilt starten met Zoekmachine Optimalisatie. Een goede SEO Check kan veel van de belangrijkste onderstaande SEO Ranking factoren in kaart brengen en bepalen of er optimalisaties mogelijk zijn. Hier kun je direct je voordeel mee doen.

Belangrijkste SEO Checklist factoren

Om een goede start te maken met Zoekmachine Optimalisatie is het belangrijk focus aan te brengen. Als je onderstaande punten als eerste oppakt, dan kun je direct resultaten boeken met de vindbaarheid van jouw website.

1. Zichtbaarheid

Zorg ervoor dat jouw website geïndexeerd kan worden door bots. Let daarbij ook op geblokkeerde pagina’s en redirects.

2. Meta Description

Als je geen aandacht besteed aan de Meta Descriptions van je pagina’s, dan weten zoemachines en bezoekers niet waar de pagina over gaat.

3. Cotent

Schrijf en publiceer goed leesbare originele content en vermijd het dupliceren van teksten.

4. Links

Controleer of er gebroken links zijn. Ook interne links met NoFollow hebben een negatief effect op de SEO resultaten.

5. Afbeeldingen

Voorzie afbeeldingen van je website allemaal van een Alt Text.

6. Semantic

Een goede opbouw van webpagina’s zorgt voor een goede leesbaarheid en tevens worden zoekmachines gevoed met gestructureerde data.

SEO Checklist 1
SEO Checklist 2
SEO Checklist 3
Hoger in Google?