Waarom SEO teksten schrijven?

Als je met zoekmachine optimalisatie (SEO) bezig gaat, dan is het creëren van waardevolle content key. Deze content kan op verschillende manieren worden ingevuld. Denk hierbij aan beeldmateriaal en video’s. Echter hoe je het went of keert, goede SEO teksten schrijven is nog steeds de basis van vindbaarheid in de zoekmachines.

Waar moet je op letten bij SEO teksten schrijven?

Als je begint met SEO teksten schrijven, dan moet je scherp hebben dat de zoekmachines de kwaliteit van de tekst heel belangrijk vinden. Gedupliceerde teksten worden afgestraft. De content dient dus origineel te zijn. Hier is 92% van de online marketeers het over eens en MarketEagle onderschrijft dit natuulijk.

Een Keyword Analyse is de basis van SEO teksten schrijven

Zorg voordat je SEO teksten gaat schrijven dat je een gedegen Keyword Analyse maakt. Dit voorkomt dat inspanningen voor het schrijven van SEO teksten weinig tot geen effect hebben, omdat er niet op de tekst wordt gezocht of omdat er teveel concurrenten zijn.

Na het SEO redigeren van de tekst is het van belang dat de verspreiding van de content via social media goed opgepakt wordt. Google geeft aan dat de Google+1 waardering wordt meegewogen in de waardering van de content. Facebook doet dit door de Likes en verspreiding van content via Twitter zorgt voor een snellere indexering door Google’s zoekmachine.

Strategie voor SEO teksten schijven

Ongeveer 50% van de mensen die online zoekt klikt op een zoekresultaat als in de zoekresultaten een merknaam meerdere keren voorkomt op dezelfde pagina met resultaten. Hiervoor moet content worden geschreven. Heel veel waardevolle content, want zonder content geen zoekresultaten. Een goede strategie is nodig om de onderlinge relevantie tussen de verschillende SEO teksten te creëren.

In onderstaande infographic van Brafton wordt helder uiteen gezet waarom SEO teksten schrijven van belang is in het huidige SEO landschap.

SEO teksten schrijven
Infographic Brafton
Hulp bij SEO teksten schrijven?